Lymfoomaa hoitaa joko onkologi eli syöpäsairauksien erikoislääkäri tai hematologi eli veritautien erikoislääkäri. Lymfooman toteamiseen, hoidon suunnitteluun sekä itse hoitoon osallistuvat usein myös patologi, röntgenlääkäri ja kirurgi. Lääkäreiden lisäksi hoitotiimiin kuuluu myös joukko päteviä hoitajia ja muuta sairaalahenkilökuntaa.

Onkologi tai hematologi laatii lymfooman tyypin ja levinneisyyden pohjalta hoitosuunnitelman, joka käydään läpi ensimmäisellä vastaanottokäynnillä.

Kirurgi suorittaa mahdollisen tähystyksen ja ottaa koepaloja lymfoomatyypin määrittämiseksi.

Röntgenlääkäri tutkii potilaasta otetut röntgen- ja tietokonekuvat ja tekee niistä kirjallisen lausunnon hoitavalle lääkärille.

Patologi tutkii leikkauksessa otetut kudos- ja solunäytteet. Näytteistä määritetään millimetrin tarkkuudella kasvaimen koko ja solutyyppi.

Sairaanhoitoverkosto Suomessa

Suomi jaetaan 21 sairaanhoitopiiriin, joissa tarjotaan erikoissairaanhoidon palveluita. Jokainen kunta Suomessa kuuluu johonkin näistä sairaanhoitopiireistä. Sairaala, jossa sinua hoidetaan, määräytyy kotipaikkakuntasi perusteella. Suomessa on viisi yliopistosairaalaa, ja ne sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Näiden lisäksi Suomessa on 16 keskussairaalaa.