Imukudos eli lymfaattinen kudos on yksi tärkeimmistä elimistön puolustusjärjestelmän osista. Imukudos rakentuu imusolmukkeista, nielurisoista ja kateenkorvasta. Imukudos on osa elimistön puolustusjärjestelmää, joka auttaa taistelemaan erilaisia tartuntatauteja vastaan. Imukudosta on runsaasti muun muassa pernassa, kateenkorvassa, nielurisoissa ja luuytimessä.

Imusolmukkeet ovat pieniä pavunkaltaisia suodattamia, joiden läpi imuneste virtaa. Imuneste on valkoista ainetta, joka sisältää erilaisten valkosolujen, kuten B-solujen ja T-solujen lisäksi erilaisia bakteereja ja viruksia.

Imusolmukkeet keräävät ja tuhoavat imunesteestä vaaralliset bakteerit ja virukset, ennen kuin ne pääsevät kulkeutumaan muualle elimistöön. Imusolmukkeita on ihmisessä arviolta 500–600, ja ne sijaitsevat elimistön eri osissa, kuten kaulan, nivusten, kainaloiden ja suoliston alueella.

Luuytimen nestemäisessä kudoksessa muodostuvat veren kantasolut, joista punasolut, valkosolut ja verihiutaleet kehittyvät.

Kateenkorva on sydämen etupuolella sijaitseva elin, joka on osa ihmisen puolustusjärjestelmää. Kateenkorvan tehtävä liittyy T-solujen kypsymiseen.